Lediga lokaler Malmö – Olika typer av Festlokaler

Typer av Festlokaler

Det finns många olika typer av festlokaler som lämpar sig för alla typer av fester. Vissa platser är mer lämpade för vissa typer av fester, medan andra kan användas för vad som helst. Bröllop, födelsedagar, möhippor och svensexor, nyår och jul är några av anledningarna till varför människor väljer att ha en fest. Nedan är några av de typer av lokaler som används för fester.

Nattklubbar

Många väljer att fira på en nattklubb, särskilt de i sena tonåren och tidiga tjugoårsåldern. Det är möjligt att hyra en hel nattklubb eller ett rum i en stor nattklubb för en fest. Underhållningen består av musik som spelas av en DJ med ett dansgolv. Det kommer alltid att finnas en bar som serverar drycker men mat är sällan tillgängligt. De vanligaste festerna på nattklubbar är födelsedagsfester, svensexor, möhippor och allmänna firanden.

Restauranger

Firande som hålls i restauranger är en mycket tystare affär än på nattklubbar. Stora grupper kan hyra en hel restaurang för en eftermiddag eller kväll eller en hel avdelning av en restaurang. Mat och dryck serveras, ofta med en fast meny (beroende på typ av restaurang) med två eller tre val. Musik är egentligen inte en faktor, om det inte är någon lätt bakgrundsmusik. De är mer lämpade där folk vill prata snarare än dansa och lyssna på musik. Födelsedagskalas och återträffar är typiska för att hållas i en restaurang.

Hotell

Hotell har ofta rum att hyras för alla typer av ändamål. De kan användas som festlokaler, men också företagskonferenser eller utställningslokaler. Den musikaliska underhållningen för en fest som hålls på ett hotell skulle kunna bestå av en DJ eller ett liveband. Mat är ofta en del av firandet, även om dess form (full måltid, buffé etc.) varierar. Alla typer av grupper kan tas om hand på ett hotell, och de kan antingen vara inomhus eller i hotellets trädgårdar.

Privata klubbar

Privata klubbar är en annan populär festlokal. De kan t ex vara golfklubbar eller privata medlemsklubbar. De är i allmänhet sedda som mer exklusiva partyställen. Bröllop och Julfester är bland dem som hålls på sådana platser, medan en möhippa eller svensexa är osannolik. Mat ingår vanligtvis och det kan även finnas en bar. Musik varierar, det kan vara bara bakgrundsmusik eller det kan vara mer framträdande.

Salar

Stora salar väljs ofta för fester med ett stort antal gäster. Dessa fester kan omfatta t ex bröllop eller skol-discon. Det finns ofta en DJ för den musikaliska underhållningen. Mat är oftast inte huvudtemat men det finns ibland en buffé. De typer av salar som används för fester kan variera kraftigt.

Trädgårdsfester

Trädgården kan vara en del av en annan lokal, till exempel en sal med en omgivande trädgård, men det finns också specifika trädgårdsfester. Uppenbarligen har dessa används i större utsträckning för en sommarfest än t ex jul eller nyårsfirande. Bröllop och födelsedagsfester hålls vanligen i en sådan miljö. Stilen i festen som hålls i en trädgård varierar. Det kan vara en DJ eller det kan vara ett liveband, eller ingen musik alls. De kan vara väldigt formella eller mycket informella, och om det är mat, och vilken typ av mat, kan också variera.