Festlokal Skåne – Boka festlokaler online

Att hitta den perfekta platsen för en fest borde vara lätt – men det är inte alltid så. Det finns en hel del potentiella lokaler där ute för fester, men hitta en som passar just dina behov kan vara en utmaning.

Hitta den Perfekta Festlokalen

För det första hjälper det om du definiera vilken typ av fest du ska ha. Oavsett om det är för en födelsedag, jubileum, bröllop eller någon annan typ av händelse, måste du bestämma storleken (antalet personer) och de lokaler som du behöver.

Mat och Catering vid Festen

Ett av de första besluten kommer att vara mat och catering. Det billigaste alternativet är generellt att föra in mat själv, men alla platser kommer inte att tillåta detta. Dessutom kan catering för 100 personer vara en stor utmaning i sig, och kommer sannolikt att kräva flera dagars förberedelser, samt en hel del arbete på själva dagen.

Cateringfirmor är ett annat alternativ, men återigen, inte alla platser tillåter dem. De varierar från ganska enkel buffé till kompletta catering-tjänster för platser utan egna anläggningar.

Slutligen, många partyställen, speciellt hotell, har sina egna storkök som kan hantera allt från en finger-buffé till en 5 rätters sittmåltid. Detta är ofta det dyraste alternativet, men tenderar också att vara bäst när det gäller mat och service-kvalitet.

Vissa platser kommer även att låta dig att ha användning av ett kommersiellt kök, antingen för dig själv eller en catering-firma. Detta kan vara ett bra alternativ om du har väldigt specifika behov, eller ett sätt att hålla kostnaderna nere men ändå erbjuda en komplett matservering. Kolla vad de menar med kök i förväg – så omfattar lokalerna mer än för att bara göra varma drycker.

Underhållning på din fest

Detta är lite enklare, men de flesta band och underhållare kommer att behöva veta vilken typ av ljudsystem som finns tillgängliga. Vissa, till exempel band och mobila diskotek, har vanligtvis all utrustning med sig, medan andra, såsom komiker, kommer kräva att ett ljudsystem finns närvarande eller hyrs.

Var medveten om eventuella begränsningar i lokalen: en del tillåter inte musik efter en viss tid, eller kanske till och med har sensorer som bryter strömmen till ljudsystemet om det blir för högt. Om du planerar att ha en fest som pågår sent med musiken, kolla detta innan du bokar.

Slutligen, om du bokar ett liveband, är en festlokal med en scen mycket bättre – det ger en fast yta för bandet att spela ur vägen för gästerna, och de innehåller ofta belysningsanläggningar och el-lösningar för instrument.

Barer och alkoholhaltiga drycker

Många platser kommer att innehålla en licensierad bar. Det är ofta upp till arrangören om gästerna kommer att få betala för sina egna drinkar, eller om kostnaden läggs till platshyran. Om lokalen inte har egen bar, kan en utomstående person att kunna erbjuda den här tjänsten, men kolla med dem och lokalinnehavaren för begränsningar.

Om du bestämmer dig för att ta med egen alkohol, kan du ge bort den. Men om du vill ta betalt för drycker, eller ta ut en inträdesavgift för att täcka dryckerna kan du behöva en licens – ta specialiserad rådgivning om du behöver.

Festlokalens Utrustning

Du kommer också att behöva överväga de faktiska utrustningarna på plats. För bröllop, kanske du behöver ett rum för bruden och brudgummen att få byta om. Om din gäst reser en bit, är det vettigt att ha rum antingen i samma byggnad eller mycket närliggande. Du kan behöva bord, stolar och andra möbler tillgängliga för dig. Vissa platser kommer att ha personal på plats för att hälsa och servera gäster, medan andra kan kräva att du anställer dem själv.